PROJEKT ŽIVOT UVÁDZA
handmade výrobky - domáce produkty - zdravá strava - koncerty - divadlá - prednášky - diskusie - chillvill


INFORMÁCIE | FOTOGALÉRIA | PROGRAM | VÝROBKY | OBČERSTVENIE


Občerstvenie a domáce dobrotky

Buchtáreň
Tradičné parené buchty v rôznych veľkostiach plnené domácim slivkovým lekvárom, nutellou, jahodou, marhuľou, čučoriedkou, vanilkou a tvarohom. Ako posýpku ponúka Buchtáreň mak, orechy, strúhanku, kakao, práškový cukor, špeciality ako kokos, karamelizované oriešky. Ako jediný na Slovensku robí Buchtáreň parené buchty aj na slano s mletým mäsom, restovanou slaninkou a skaramelizovanou cibuľkou. Ako príloha nechýba kyslá kapusta a na drobno nakrájaná jarná cibuľka

Farebné vinárstvo
Malé rodinné Farebné vinárstvo pochádzajúce z Pezinka prišlo na vinársky trh s chuťou a odhodlaním. Snaží sa na svet privádzať dobré vína, ktoré majú prinášať radosť a dobrú náladu. Prioritou vinárstva je výroba tradičných odrodových vín, veľký dôraz kladie na pestovanie hrozna vo vlastných vinohradoch, o ktoré sa celoročne stará. Vinohrady považuje za dôležitú súčasť vinárstva, pretože dve tretiny kvality budúceho vína sa tvorí práve vo vinohradoch. Kvalitná starostlivosť vo vinici prináša kvalitné hrozno a teda kvalitné víno

Folcík pojazdná kaviareň
Folcík, reinkarnovaný kultový Volkswagen T2 ročník 1972 pripravuje skvelú čerstvo praženú kávu z trenčianskej pražiarne Coffee Sheep. Pre tých, ktorým káva nevonia zase prinášajú výborné celolisté čaje Bonthé a odrodové horké čokolády z nitrianskej Lyri. Folcík, ale i malé Piadženo, veria v silu poctivých domácich produktov a komunity šikovných ľudí, ktorí do nich dávajú kus seba. Ale nie len dobrou kávou je človek živý, dbajú o životné prostredie, dôsledne recyklujú odpad a svoje nápoje servírujú do biorozložiteľných pohárov s vrchnákom, ktoré sú vďaka obsahu kukuričného škrobu plne kompostovateľné a veľmi sa tomu tešia

Goranga
Indickú kuchyňu predstaví Goranga, ktorá bude ponúkať ajurvédska špecialitu zo zeleniny, hrachu a basmaty ryže kitri, placku z kyslej kapusty koftu, jemne sladko/pikantnú omáčku čatný, šalát a ovocnú krupicovú pochúťku halvu

La Donuteria
La Donuteria prináša poctivé, domáce, handmade donuty, ktoré sú vždy čerstvé, voňavé a neodolateľne chutné. Donuty sú vyrábané ručne každé ráno podľa špeciálnej receptúry ako jediné na Slovensku. Viac ako rok vylaďovali a vylepšovali vlastné postupy, aby dosiahli čo najviac nadýchané, vláčne a lahodné cesto a čím chutnejšie a kvalitnejšie glazúry. La Donuteria používa tie najkvalitnejšie lokálne suroviny, o čom vás presvedčí hneď prvé zahryznutie. Zaručene si prídu na svoje milovníci arašidového masla, malín, kokosového mlieka, škorice, čokolády a o pravú vianočnú atmosféru sa postará náš donut s príchuťou perníka

Miškine domáce džemy
Poctivé domáce džemy plné ovocia a chuti bez pridaných konzervantov a chémie predstaví Miška z Vráblov. Všetky džemy varí podľa receptov našich babičiek z domáceho, chemicky neošetrovaného ovocia. Miškine domáce džemy si jednoducho zamilujete

Mliečna farma Braunvieh
Rodina Hiadlovských zo Slovenskej Ľupče sa vždy spájala s chovom oviec, výrobou ovčieho mlieka, syrov a syrových špecialít. V tomto trende pokračuje aj mladšia generácia, ktorá tradíciu rozšírila aj o chov hovädzieho dobytka

Nueva Via Cakes
Po skončení strednej školy založila Diana vlastnú značku Nueva Via Cakes, ktorá verí v dokonale splynutie chutí prirodzeným spôsobom bez pečenia, múky, rafinovaného cukru, umelých prísad a farbív. Všetky cupcaky, torty a bonbóny Nueva Via Cakes sú pripravované z exkluzívnych prírodných surovín, ktoré sú v raw a bio kvalite, plné minerálov a vitamínov

Pekáreň Projekt Život
Čerstvé, chutné, domáce výrobky prinesie Pekáreň Projekt Život, ktorú už poznáte z mnohých iných akcií. Andrejka a Paľo vám so svojim tímom ponúknu fantastické dobrotky všakovakej chuti. V ponuke budú mať slané, sladké, bezlepkové, pečivo, koláče, štrúdle, vianočky a všetko na čom sa dá pomaškrtiť

Podymník Projekt Život
Čerstvé, v ručne vyrábanej hlinenej peci z chlebového cesta nad ohňom pečené slané koláče s vôňou po dyme bukového dreva, ktoré budú dostupné v kombinácii bryndzovo/slaninové, bryndzovo/klobásové a bryndzovo/nivové. Pre maškrtníkov nebude chýbať aj tvarohovo/marhuľový, ktorý si môžete vychutnuať spolu s vašou obľúbenou kávou

Raw reštaurácia Bemba
Prvá rawfood reštaurácia na Slovensku s prozaickým názvom Bemba pristupuje ku svojim zákazníkom rovnako ako k sebe. Ponúka im zdravé nápoje a jedlá ako polievky, šaláty, hlavné jedlá a samozrejme i dezerty, ktoré sú plne vitamínov a enzýmov. Všetky ponúkané jedlá sú čisto rastlinného pôvodu, bezmliečne, bezlepkové, bez sóje, mäsa, vajec či cukru vďaka čomu sú vhodné aj pre alergikov

Sad Lívia
Sad Lívia v Kolíňanoch bol založený v roku 1997 ako certifikovaný ekologický sad na ploche 25 hektárov. V tejto časti boli nasadené a ďalej sa pestujú hlavne jablká, čiastočne hrušky a hrozno. V rokoch 2000 až 2002 sa areál postupne rozrástol na rozlohu 50 hektárov. Okrem zmiešaných sadov boli doplnkovo vysadené aj moruše, orechy, čerešne. Na celej tejto ploche sa od začiatku hospodári bez chémie. Budete mať možnosť ochutnať čo aktuálne záhrada dá a samozrejme jablkovú šťavu, jablkové koncentráty, detské výživy a bio medík s medovinou, sviečky z včelieho vosku a rôzne iné dobrotky

Valašský produkt
Malé rodinné vinárstvo Valašský Produkt sa venuje výrobe raritných kvetových a ovocných vín. Hlavnou prioritou je poctivá ručná práca, ktorá vyniká pri zbere plodov a taktiež v citlivej výrobe samotných vín. Pri výrobe vín sa používajú vysoko kvalitné suroviny, ktoré zodpovedajú náročným požiadavkám a pomáhajú pri vzniku zaujímavého sortimentu bylinných vín. Pozornosť venujú aj prácí s dizajnom a autorskými etiketami, kde každá je ručne vytlačená a každá fľaša je originálom, rovnako ako ich limitované kolekcie vín