PROJEKT ŽIVOT UVÁDZA
HANDMADE VÝROBKY - DOMÁCE PRODUKTY - ZDRAVÁ STRAVA - KONCERTY - DIVADLÁ - PREDNÁŠKY - DISKUSIE


INFORMÁCIE | PROGRAM | VÝROBKY | OBČERSTVENIE


Občerstvenie a domáce dobrotky

Buchtáreň
Tradičné parené buchty v rôznych veľkostiach plnené domácim slivkovým lekvárom, nutellou, jahodou, marhuľou, čučoriedkou, vanilkou a tvarohom. Ako posýpku ponúka Buchtáreň mak, orechy, strúhanku, kakao, práškový cukor, špeciality ako kokos, karamelizované oriešky. Ako jediná na Slovensku robí Buchtáreň parené buchty aj na slano s mletým mäsom, restovanou slaninkou a skaramelizovanou cibuľkou. Ako príloha nechýba kyslá kapusta a na drobno nakrájaná jarná cibuľka

Folcík pojazdná kaviareň
Folcík, reinkarnovaný kultový Volkswagen T2 ročník 1972 pripravuje skvelú čerstvo praženú kávu z trenčianskej pražiarne Coffee Sheep. Pre tých, ktorým káva nevonia zase prinášajú výborné celolisté čaje Bonthé a odrodové horké čokolády z nitrianskej Lyri. Folcík, ale i malé Piadženo, veria v silu poctivých domácich produktov a komunity šikovných ľudí, ktorí do nich dávajú kus seba. Ale nie len dobrou kávou je človek živý, dbajú o životné prostredie, dôsledne recyklujú odpad a svoje nápoje servírujú do biorozložiteľných pohárov s vrchnákom, ktoré sú vďaka obsahu kukuričného škrobu plne kompostovateľné a veľmi sa tomu tešia.

Glutenfreeaks
Kvalitný divinový či vegánsky tofu burger s coleslaw šalátom v bezlepkovej forme, či tofu alebo kuracie tortilly, poprípade zemiakovo-tekvicové placky pripraví Glutenfreeaks, bezlepkový bufet na kolesách. Okrem tradičnej ponuky bude mať v Starej tržnici aj novinky, ktoré predstavia priamo na akcii.

La Donuteria
La Donuteria prináša poctivé, domáce, handmade donuty, ktoré sú vždy čerstvé, voňavé a neodolateľne chutné. Donuty sú vyrábané ručne každé ráno podľa špeciálnej receptúry ako jediné na Slovensku. Viac ako rok vylaďovali a vylepšovali vlastné postupy, aby dosiahli čo najviac nadýchané, vláčne a lahodné cesto a čím chutnejšie a kvalitnejšie glazúry. La Donuteria používa tie najkvalitnejšie lokálne suroviny, o čom vás presvedčí hneď prvé zahryznutie. Zaručene si prídu na svoje milovníci arašidového masla, malín, kokosového mlieka, škorice, čokolády a o pravú vianočnú atmosféru sa postará donut s príchuťou perníka.

Makovice
Centrum vzdelávania a environmentálnych aktivít Makovice, ktoré sídli spolu s vegetariánskou kuchyňou v Stupave, žije počas celého roka rušným životom. Rodinám s deťmi ponúka priestor s komunitnou atmosférou a ihriskom, organizuje pravidelné aktivity pre deti i dospelých (workshopy, prednášky či kurzy). V Makoviciach varíme s láskou, zdravé a chutné vegetariánske jedlá, často bez alergénov. Nakupujeme kvalitné potraviny z našich regiónov Slovenska, Európy. Jedlo pripravujeme z čerstvých surovín a ochucujeme bylinkami a korením bez umelých prísad.

Muránske buchty
Muránske buchty majú viac ako 50 ročnú tradíciu v regióne Muránskej Planiny. Kedysi ste si na nich mohli pochutnať v bufete Koruna v obci Muráň. Dnes, podľa pôvodnej receptúry, pečie buchty Terka Falťanová na druhej strane Muránskej Planiny, na Zbojskách. Stali sa legendárnymi vďaka jemnému nadýchanému, niekoľkokrát prekladanému cestu, výdatne plnené plnkami rôzneho druhu a aj vďaka príjemnej chrumkavosti. Nakoľko je škoda takúto dobrotku starých mám, držať len na Muránskej Planine, Terka sa rozhodla dostať muránske buchty aj do sveta streetfoodu. Vo svojej, na mieru prerobenej dodávke miesi a pripravuje cesto, necháva ho kysnúť, niekoľkokrát prekladá, výdatne plní a napokon čerstvo napečené, ešte teplé podáva. Tento typ pekárenských výrobkov vo svete streetfoodu zatiaľ nemá obdobu, nakoľko ide o poctivý 4 hodinový proces prípravy cesta a nevyužíva mrazené cesto z polotovaru. Muránske buchty sú totiž Endemit medzi buchtami.

Nueva Via Cakes
Diana z Bratislavy začala s prípravou raw dezertov už ako 16 ročná. Po skončení strednej školy založila vlastnú značku Nueva Via Cakes, ktorá verí v dokonale splynutie chutí prirodzeným spôsobom bez pečenia, múky, rafinovaného cukru, umelých prísad a farbív. Všetky cupcaky, torty a bonbóny Nueva Via Cakes sú pripravované z exkluzívnych prírodných surovín, ktoré sú v raw a bio kvalite, plné minerálov a vitamínov. Aj malý kúsok uspokojí vašu chuť na sladké a dodá vám namiesto prázdnych kalórií zdravú a kvalitnú energiu do vášho dňa.

Paella Bar
Paella patrí medzi typické španielske jedlo, ktorého hlavná ingrediencia je ryža. Pôvodná pochádza zo španielskeho mesta Valencia. V jej základnej forme sa tento pokrm objavil v chudobných oblastiach na juhu Španielska, kde si ho pripravovali rybári na lodiach počas lovu. Paella sa pripravovala neskôr po celom území Španielska v rôznych prevedeniach, ale hlavne na ohni v širokých, ale zato plytkých panviciach. Na prípravu tohto lahodného jedla sa používa špeciálny druh guľatozrnnej ryže, ktorá absorbuje viac chutí z používaných ingrediencií. Medzi typické druhy patrí mäsová paella valenciana, paella de marisco s morskými plodmi alebo vegetariánska verzia paella verduras.

Paleta
Vináreň a vinotéka Paleta v Karlovej Vsi a rovnako i v Stupave je miestom, kde s vami zdieľame vášeň pre dobré slovenské nekomerčné vínko, talianske/slovenské dobroty k vínku, etiópsku kávu a dobré poctivé pivko. Našim najväčším prianím bolo vlastnými silami zrealizovať naše nápady v handmade priestore, v ktorom sa budete cítiť útulne a načerpáte nové inšpirácie. A práve tento priestor chce Paleta vytvoriť aj v Starej tržnici, kde sa budete cítiť príjemne a kde si budete môcť vychutnať chutné víno od týchto vinárov: Lukáš Krasňanský, Vinárske a vinohradnícke družstvo Pezinok, Chowaniec & Krajčírovič, Farebné vinárstvo a Sidereo.

Pekáreň Projekt Život
Čerstvé, chutné, domáce výrobky prinesie Pekáreň Projekt Život, ktorú už poznáte z mnohých iných akcií. Andrejka a Paľo vám so svojim teamom ponúknu fantastické dobrotky všakovakej chuti. V ponuke budú mať slané, sladké, bezlepkové, pečivo, koláče, štrúdle, vianočky a všetko na čom sa dá pomaškrtiť.

Pivotéka More Piva
Dúbravská pivotéka More Piva je pivotékou so širokým výberom piva a ponúka najširší výber českých ležiakov na Slovensku a taktiež špeciálne vrchne kvasené pivá, malých slovenských a českých pivovarov. V pivotéke čapujú okrem štyroch vrchne kvasených pív dve stálice ležiaky - svetlá Podvornická 12° a polotmavý Zálužan 11°. Tieto pivá sa varia v Karloveskom minipivovare Pod Pralesem., vyznačujú sa vyššou razantnou horkosťou s dlhým dojazdom, plnosťou tela, optimálnou rezkosťou a skutočne vysokou pitelnosťou. Dokonca aj polotmavá 11° je nezvyčajne horká v porovnaní so štandardným polotmavým pivom. Toto pivo je varené z regionálnych moravských sladov a žateckých chmeľov a z čistej vody z Národnej prírodnej rezervácie Prales Razula v Beskydoch. Pivotéka More Piva zároveň ponúkne špeciálne vianočné balíčky, ktoré si budete môcť sami vyskladať.

Samurai Shot
Samurai shot je prírodný energetický nápoj z pravého čaju a bylín bez zbytočných konzervantov, farbív, zahusťovadiel, bez lepku a 100% vegan. Skvele pôsobí proti únave pri riadení auta, práci alebo štúdiu a pomáha telu vytráviť náročný obed. Ide o viac ako 12 hodín silný varený výluh z kvalitných čajov a bylín. Z jednej fľaše nápoja je veľa energie po malých dúškoch, Samurai shot je vhodný pre vodičov aj momentálnych či trvalých abstinentov.