PROJEKT ŽIVOT UVÁDZA
RUČNÉ VÝROBKY - KONCERTY - WORKSHOPY - DIVADLÁ - DOMÁCE PRODUKTY - PRÍRODNÉ STAVITEĽSTVO


INFORMÁCIE | PROGRAM | VÝROBCOVIA | WORKSHOPY | SLUŽBY | OBČERSTVENIE | DOPRAVA | FAQ


Občerstvenie a domáce dobrotky

Buchtáreň
Tradičné parené buchty v rôznych veľkostiach plnené domácim slivkovým lekvárom, nutellou, jahodou, marhuľou, čučoriedkou, vanilkou a tvarohom. Ako posýpku ponúka Buchtáreň mak, orechy, strúhanku, kakao, práškový cukor, špeciality ako kokos, karamelizované oriešky. Ako jediný na Slovensku robí Buchtáreň parené buchty aj na slano s mletým mäsom, restovanou slaninkou a skaramelizovanou cibuľkou. Ako príloha nechýba kyslá kapusta a na drobno nakrájaná jarná cibuľka.

Coffee Sheep
Coffee Sheep z Trenčína mnohým predstavovať netreba. Keď táto značka vznikala, naša motivácia bola v prvom rade osobná – ako milovníci kávy sme chceli mať k dispozícii tú najlepšiu kávu pre nás a našich priateľov. Chceli sme vytvoriť priestor pre posedenie a diskusiu pri dobrej káve s kvalitným zákazníckym servisom. Tak vznikla malá trenčianska pražiareň, ku ktorej neskôr pribudla kaviareň a kultúrny priestor v jednom. Kávu sami vyberáme, pražíme, vážime, melieme aj miešame a na záver profesionálne balíme. S kávou a jej energiou pribúdajú v Coffee Sheepe rôzne nápady, čoraz viac sa venujeme komunitným projektom a podpore lokálnych produktov a nápadov. Komunita a miesto pre život sú pre nás dôležité, preto sa chceme podieľať na pretváraní Trenčína na skvelé miesto pre život, (spolu)tvoriť veci, ktoré majú zmysel a širší presah. Na Drienku budete mať možnosť získať čerstvo praženú kávu balenú a mletú na požiadanie plus naše kávové zmrzliny s kofeínom i bez a bezlaktózové sorbety od Kurtoviča z Bytče.

Folcík pojazdná kaviareň
Folcík, reinkarnovaný kultový Volkswagen T2 ročník 1972 pripravuje skvelú čerstvo praženú kávu z trenčianskej pražiarne Coffee Sheep. Pre tých, ktorým káva nevonia zase prinášajú výborné celolisté čaje Bonthé a odrodové horké čokolády z nitrianskej Lyri. Folcík, ale i malé Piadženo, veria v silu poctivých domácich produktov a komunity šikovných ľudí, ktorí do nich dávajú kus seba. Ale nie len dobrou kávou je človek živý, dbajú o životné prostredie, dôsledne recyklujú odpad a svoje nápoje servírujú do biorozložiteľných pohárov s vrchnákom, ktoré sú vďaka obsahu kukuričného škrobu plne kompostovateľné a veľmi sa tomu tešia.

Foodstock
Je veľa vecí, ktoré nám v živote robia radosť. Jednou z tých najobľúbenejších je tvorenie gastronomických konceptov, ktoré vedia pripraviť jedlo na najlepšej úrovni vo svojom segmente. Asi preto, že sa o tú radosť môžeme krásne podeliť s ostatnými. Tento rok sme si pre vás pripravili obľúbený falefel v špaldovej placke, ktorý je svojou jednoduchosťou, chrumkavosťou a čerstvosťou podmanivý do takej miery, že môže byť súčasťou vášho každodenného zdravého jedálnička. Novú gyozu, ktorej chuť je komponovaná pre naozajstných gurmánov. Chrumkavý sezam v kombinácií s jemným závojom hľuzovky, robia krásne garde šťavnatému pirôžku, ktorý je obalený v jemne sladkastej omáčke. Ak vám z času na čas prejde cez zúbky zelený sójový bôb, úsmevu sa proste nedá odolať. Ako bonus budú aj macerované čaje Gunpowder, mäta a Rooibos s ibištekom.

Glutenfreeaks
Kvalitný divinový či vegánsky tofu burger s coleslaw šalátom v bezlepkovej forme, či tofu alebo kuracie tortilly, poprípade zemiakovo-tekvicové placky pripraví Glutenfreeaks, bezlepkový bufet na kolesách. Okrem tradičnej ponuky bude mať na Drienku aj novinky, ktoré predstavia priamo na akcii.

Goranga
Lahodné vegánske a bezlepkové občerstvenie s nádychom orientálnej kuchyne predstaví Goranga, ktorá pre vás pripravuje menu zložené s ayurvédskej špeciality zo strukovín, zeleniny a Basmati ryže kitrí, sladko/pikantnú omáčku čatní, chrumkavú indickú placku papadam, ovocnú pochúťku z krupice halvu, fašírku z kyslej kapusty koftu a čerstvý šalátik so slnečnicou a olivami.

ChaCha Kombucha
Malá rodinná firma spod Tatier vyrába nealkoholický kvasený nápoj ChaCha Kombucha, ktorý vzniká fermentáciou osladeného čaju a kombuchovej kultúry. ChaCha Kombucha je nápoj plný energie, pripravovaný podľa tradičného postupu, bez akýchkoľvek úprav.

Ice TeaM
Ak vám bolo doteraz na Drienku teplo, Ice TeaM tento rok poteší svojím ľadovým outletom plným osviežujúcich čajových nápojov podávaných na ľade. Tradičný Ice tea ako ho poznáte nahradí domáci čaj s citrónom a bazovým sirupom, zelený ľadový čaj bude naozaj zelený z kvalitneho japonského čaju Sencha. Samozrejme mnoho sa nájde aj pre fajnšmekrov, či už korenistá mliečna zmes na vegánsky spôsob, alebo Mulat, Ginger beer, K5 a Červená Karkulka pre naše ratolesti bez kofeínu. A slnko ukáže či to zaBetónujeme aj nejakými alko-čajovými miešaninami. Poháriky budú ako ináč z recyklovateľnej cukrovej trstiny, ale kto si prinesie vlastný pohár, okrem nášho úsmevu si uštedrí istotne aj nejakú zľavičku. Ice TeaM je 100% vegan a 100% iced.

Knižkov hotdog
Máte radi hotdogy? Môžete sa tešiť na Knižkov hot dog - grilovanú domácu klobásku zapečenú v chrumkavej bagetke. Samozrejmosťou je 100% podiel mäsa a prírodných korenín. Klobáska cigáro je zaúdená na bukovom dreve presne tak, ako to už po stáročia robili naši predkovia v podtatranskom regióne. V roku 2013 dostal Knižkov hotdog prestížne ocenenie 'Značka kvality SK GOLD', ktoré udeľuje Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Muránske buchty
Muránske buchty majú viac ako 50 ročnú tradíciu v regióne Muránskej Planiny. Kedysi ste si na nich mohli pochutnať v bufete Koruna v obci Muráň. Dnes, podľa pôvodnej receptúry, pečie buchty Terka Falťanová na druhej strane Muránskej Planiny, na Zbojskách. Stali sa legendárnymi vďaka jemnému nadýchanému, niekoľko krát prekladanému cestu, výdatne plnené plnkami rôzneho druhu a aj vďaka príjemnej chrumkavosti. Nakoľko je škoda takúto dobrotku starých mám, držať len na Muránskej Planine, Terka sa rozhodla dostať muránske buchty aj do sveta streetfoodu. Vo svojej, na mieru prerobenej dodávke miesi a pripravuje cesto, necháva ho kysnúť, niekoľko krát prekladá, výdatne plní a napokon čerstvo napečené, ešte teplé podáva. Tento typ pekárenských výrobkov vo svete streetfoodu zatiaľ nemá obdobu, nakoľko ide o poctivý 4 hodinový proces prípravy cesta a nevyužíva mrazené cesto z polotovaru. Muránske buchty sú totiž Endemit medzi buchtami.

Naša Čarovňa
Máte radi kvalitnú domácu makrobiotickú vegánsku chutnú stravu? Vo food courte nebude chýbať Naša čarovňa z Trnavy, ktorá je miestom kde sa čaruje so zdravými a kvalitnými surovinami, aby vám mohla ponúknuť niečo zdravé na zahryznutie. V ponuke bude tentokrát fazuľová guláš, fašírky s ryžou či pšenom, pečená zelenina, nátierky, zeleninové a hríbove soté s tempehom, tofu kari, seitan/tempeh s jasmínovou ryžou, pohánkové placky, polievky, šaláty a na raňajky kaše. .

Nueva Via Cakes
Diana z Bratislavy začala s prípravou raw dezertov už ako 16 ročná. Po skončení strednej školy založila vlastnú značku Nueva Via Cakes, ktorá verí v dokonale splynutie chutí prirodzeným spôsobom bez pečenia, múky, rafinovaného cukru, umelých prísad a farbív. Všetky cupcaky, torty a bonbóny Nueva Via Cakes sú pripravované z exkluzívnych prírodných surovín, ktoré sú v raw a bio kvalite, plné minerálov a vitamínov. Aj malý kúsok uspokojí vašu chuť na sladké a dodá vám namiesto prázdnych kalórii zdravú a kvalitnú energiu do vášho dňa. Na Drienok sa chystá s fresh stánkom, v ktorom bude okrem raw koláčov ponúkať smoothies, freshe, ovocné boxy či raňakové poháriky.

Paella Bar
Paella patrí medzi typické španielske jedlo ktorého hlavná ingrediencia je ryža. Pôvodná pochádza zo španielskeho mesta Valencia. V jej základnej forme sa tento pokrm objavil v chudobných oblastiach na juhu Španielska kde si ho pripravovali rybári na lodiach počas lovu. Paella sa pripravovala neskôr po celom území Španielska v rôznych prevedeniach ale hlavne na ohni v širokých ale plytkých panviciach. Na prípravu tohto lahodného jedla sa používa špeciálny druh guľatozrnnej ryže ktorá absorbuje viac chutí z používaných ingrediencií. Medzi typické druhy patrí mäsová paella valenciana, paella de marisco s morskými plodmi alebo vegetariánska verzia paella verduras.

Pekáreň Projekt Život
Čerstvé, chutné, domáce výrobky prinesie Pekáreň Projekt Život, ktorú už poznáte z mnohých iných akcií. Andrejka a Paľo vám so svojim tímom ponúknu fantastické dobrotky všakovakej chuti. V ponuke budú mať slané, sladké, bezlepkové, pečivo, koláče, štrúdle, vianočky a všetko na čom sa dá pomaškrtiť.

PEZZO D'Italia
Ak máte radi taliansku kuchyňu, určite vás poteší reštaurácia PEZZO D'Italia, ktorá sa po prvý krát chystá so svojou ponukou na Drienok. Na raňajky bude ponúkať ovsenú kašu s lesným ovocím a chia čokoládová puding, neskôr paradajkovú polievku s parmezánom, cestoviny penne s omáčkou so 4 druhmi syra, verziu pre mäsožrútov so slaninovými chipsami, nebude chýbať pravé tiramisu a taktiež Prosecco CA'DI RAJO.

Planta
Planta je čerstvý projekt dvoch kamarátov, ktorí varia s láskou a vášňou a zároveň nezabúdajú experimentovať a hrať sa so surovinami tak, aby vám chutili čo najlepšie. Ich menu bude pre Drienok vegánsko/vegetariánske, máte sa na čo tešiť.

Podymník Projekt Život
Čerstvé, v ručne vyrábanej hlinenej peci z chlebového cesta nad ohňom pečené slané koláče s vôňou po dyme bukového dreva, ktoré budú dostupné v kombinácii bryndzovo/slaninové, bryndzovo/klobásové a bryndzovo/nivové. Pre maškrtníkov nebude chýbať aj tvarohovo/marhuľový, ktorý si môžete vychutnuať spolu s vašou obľúbenou kávou.

Ponk ulice
Ponk ulice je bratislavský food truck založený dvomi kamarátmi, ktorých spojila práca. Spoznali sa počas fine dinningu avšak vždy sa im páčilo niečo iné. Ponk ulice vystihuje to, že street food by mal byť vyrábaný priamo na ulici. V ich portfóliu stravy nájdete okrem sendvičov hlavne slanú a sladkú waflu a nejaké drobnosti.

Ramtandoori
Máte radi indickú kuchyňu? Ram so svojim teamom Ramtandoori vám pripravia fantastické indické jedlá. V jeho ponuke nájdete marinované a grilované kuracie kúsky v tandori peci s krémovou kešu tika masala omáčkou (chicken tikka masala), jemne pálivy cícer s cesnakom, paradajkami, citrón, džúsom a koriandrom (chana masala vegan), cesto plnené zemiakmi, hráškom, chutney s mätou a koriandrom (somasa) a mangovy drink z mangového pyré a jogurtom (mango lassi).

Sigelsberg cider
Sigelsberg cider je fermentovaný nízkoalkoholický nápoj, vyrábaný z čerstvej jablčnej šťavy zo slovenských jabĺčok. Aby bol zdravý a zachoval si chuť a vôňu jabĺk, nie sú do neho pridávané nepotrebné chemické konzervanty a nie je pasterizovaný. Sigelsberg cider začala vyrábať rodinná firma zo Štiavnických Baní priamo na chalupe z nadbytočnej úrody jabĺk. Tieto jablká sami nazývajú samorasty, pretože neboli postrekované ani inak ošetrované viac než 20 rokov. Neskôr sa presunuli do Dunajskej Lužnej, kde pôsobia dodnes.