PROJEKT ŽIVOT UVÁDZA
RUČNÉ VÝROBKY - KONCERTY - WORKSHOPY - DIVADLÁ - DOMÁCE PRODUKTY - PRÍRODNÉ STAVITEĽSTVO


INFORMÁCIE | PROGRAM | VÝROBKY | WORKSHOPY | OBČERSTVENIE | DOPRAVA | ROČNÍK 2017


Občerstvenie a domáce dobrotky

Buchtáreň
Tradičné parené buchty v rôznych veľkostiach plnené domácim slivkovým lekvárom, nutellou, jahodou, marhuľou, čučoriedkou, vanilkou a tvarohom. Ako posýpku ponúka Buchtáreň mak, orechy, strúhanku, kakao, práškový cukor, špeciality ako kokos, karamelizované oriešky. Ako jediný na Slovensku robí Buchtáreň parené buchty aj na slano s mletým mäsom, restovanou slaninkou a skaramelizovanou cibuľkou. Ako príloha nechýba kyslá kapusta a na drobno nakrájaná jarná cibuľka.

Folcík pojazdná kaviareň
Folcík, reinkarnovaný kultový Volkswagen T2 ročník 1972 pripravuje skvelú čerstvo praženú kávu z trenčianskej pražiarne Coffee Sheep. Pre tých, ktorým káva nevonia zase prinášajú výborné celolisté čaje Bonthé a odrodové horké čokolády z nitrianskej Lyri. Folcík, ale i malé Piadženo, veria v silu poctivých domácich produktov a komunity šikovných ľudí, ktorí do nich dávajú kus seba. Ale nie len dobrou kávou je človek živý, dbajú o životné prostredie, dôsledne recyklujú odpad a svoje nápoje servírujú do biorozložiteľných pohárov s vrchnákom, ktoré sú vďaka obsahu kukuričného škrobu plne kompostovateľné a veľmi sa tomu tešia.

Glutenfreeaks
Kvalitný divinový či vegánsky tofu burger s coleslaw šalátom v bezlepkovej forme, či tofu alebo kuracie tortilly, poprípade zemiakovo-tekvicové placky pripraví Glutenfreeaks, bezlepkový bufet na kolesách. Okrem tradičnej ponuky bude mať na Drienku aj novinky, ktoré predstavia priamo na akcii.

Goranga
Indickú kuchyňu predstaví Goranga, ktorá bude ponúkať ajurvédsku špecialitu zo zeleniny, dhalu a basmaty ryže - kitri, placku z kyslej kapusty - koftu, hareburgre, jemne sladko/pikantnú omáčku - čatný, šalát, ovocnú pochúťku - halvu, sezamku a iné sladké a slané pochutiny.

Muránske buchty
Muránske buchty majú viac ako 50 ročnú tradíciu v regióne Muránskej Planiny. Kedysi ste si na nich mohli pochutnať v bufete Koruna v obci Muráň. Dnes, podľa pôvodnej receptúry, pečie buchty Terka Falťanová na druhej strane Muránskej Planiny, na Zbojskách. Stali sa legendárnymi vďaka jemnému nadýchanému, niekoľko krát prekladanému cestu, výdatne plnené plnkami rôzneho druhu a aj vďaka príjemnej chrumkavosti. Nakoľko je škoda takúto dobrotku starých mám, držať len na Muránskej Planine, Terka sa rozhodla dostať muránske buchty aj do sveta streetfoodu. Vo svojej, na mieru prerobenej dodávke miesi a pripravuje cesto, necháva ho kysnúť, niekoľko krát prekladá, výdatne plní a napokon čerstvo napečené, ešte teplé podáva. Tento typ pekárenských výrobkov vo svete streetfoodu zatiaľ nemá obdobu, nakoľko ide o poctivý 4 hodinový proces prípravy cesta a nevyužíva mrazené cesto z polotovaru. Muránske buchty sú totiž Endemit medzi buchtami.

Paella Bar
Paella patrí medzi typické španielske jedlo ktorého hlavná ingrediencia je ryža. Pôvodná pochádza zo španielskeho mesta Valencia. V jej základnej forme sa tento pokrm objavil v chudobných oblastiach na juhu Španielska kde si ho pripravovali rybári na lodiach počas lovu. Paella sa pripravovala neskôr po celom území Španielska v rôznych prevedeniach ale hlavne na ohni v širokých ale plytkých panviciach. Na prípravu tohto lahodného jedla sa používa špeciálny druh guľatozrnnej ryže ktorá absorbuje viac chutí z používaných ingrediencií. Medzi typické druhy patrí mäsová paella valenciana, paella de marisco s morskými plodmi alebo vegetariánska verzia paella verduras.

Pekáreň Projekt Život
Čerstvé, chutné, domáce výrobky prinesie Pekáreň Projekt Život, ktorú už poznáte z mnohých iných akcií. Andrejka a Paľo vám so svojim tímom ponúknu fantastické dobrotky všakovakej chuti. V ponuke budú mať slané, sladké, bezlepkové, pečivo, koláče, štrúdle, vianočky a všetko na čom sa dá pomaškrtiť.

Podymník Projekt Život
Čerstvé, v ručne vyrábanej hlinenej peci z chlebového cesta nad ohňom pečené slané koláče s vôňou po dyme bukového dreva, ktoré budú dostupné v kombinácii bryndzovo/slaninové, bryndzovo/klobásové a bryndzovo/nivové. Pre maškrtníkov nebude chýbať aj tvarohovo/marhuľový, ktorý si môžete vychutnuať spolu s vašou obľúbenou kávou.

Sigelsberg cider
Sigelsberg cider je fermentovaný nízkoalkoholický nápoj, vyrábaný z čerstvej jablčnej šťavy zo slovenských jabĺčok. Aby bol zdravý a zachoval si chuť a vôňu jabĺk, nie sú do neho pridávané nepotrebné chemické konzervanty a nie je pasterizovaný. Sigelsberg cider začala vyrábať rodinná firma zo Štiavnických Baní priamo na chalupe z nadbytočnej úrody jabĺk. Tieto jablká sami nazývajú samorasty, pretože neboli postrekované ani inak ošetrované viac než 20 rokov. Neskôr sa presunuli do Dunajskej Lužnej, kde pôsobia dodnes.