PROJEKT ŽIVOT UVÁDZA
výrobky - domáce produkty - prírodné staviteľstvo - liečivé bylinky - remeslá - koncerty - workshopy - divadlá - diskusie


INFORMÁCIE | PROGRAM | VÝROBKY | WORKSHOPY | OBČERSTVENIE


Občerstvenie a domáce dobrotky

Naša Čarovňa
Vegánska makrobiotická kuchyňa - sladké kaše, kapustnica, hrachová so zeleninou, zeleninová s rezancami a mliečna šošovicová polievka, fazuľový guláš, koložvárska kapusta, šošovicové fašírky, cícerové sabji, ryža, šaláty, zeleninové zapekačky s hráškom, polenta, tekvicová omáčka so pšenovým knedlíkom, zeleninový šalát s tofunézou, kukuričné cestoviny a cestovinový šalát.

Dromensa & Punkcakes
Nátierky, praženica, jogurtové müsli, nakladaný hermelín s chutney, domáca cigánska, hovädzie klobásky, dva druhy halušiek, čínske zeleninové rezance, bio hovädzí, bravčový, hlivový a indický vegánsky guláš, rumunské slané a sladké palacinky.

Buchtáreň
Tradičné parené buchty v rôznych veľkostiach plnené domácim slivkovým lekvárom, nutellou, jahodou, marhuľou, čučoriedkou, vanilkou a tvarohom. Ako posýpku ponúka Buchtáreň mak, orechy, strúhanku, kakao, práškový cukor, špeciality ako kokos, karamelizované oriešky. Ako jediný na Slovensku robí Buchtáreň parené buchty aj na slano s mletým mäsom, restovanou slaninkou a skaramelizovanou cibuľkou. Ako príloha nechýba kyslá kapusta a na drobno nakrájaná jarná cibuľka.

Coffee Sheep
Pražiareň, kaviareň a kultúrne komunitné centrum v Trenčíne Coffee Sheep tentokrát predstaví mrazený smotanový krém kávový pripravený zo 100% arabiky Colombia Supremo, kde obsah kofeínu je 30mg v jednom balení, čo sa ekvivalentom k ristrettu a bezkofeínovej 100% arabiky Brazil Santos Decaf vhodnej aj pre deti a tehotné ženy. Výsledkom je spolupráca Coffee Sheepu s legendárnym výrobcom zmrzliny pánom Kurtovičom z Bytče.

Folcík pojazdná kaviareň
Folcík, reinkarnovaný kultový Volkswagen T2 ročník 1972 pripravuje skvelú čerstvo praženú kávu z trenčianskej pražiarne Coffee Sheep. Pre tých, ktorým káva nevonia zase prinášajú výborné celolisté čaje Bonthé a odrodové horké čokolády z nitrianskej Lyri. Folcík, ale i malé Piadženo, veria v silu poctivých domácich produktov a komunity šikovných ľudí, ktorí do nich dávajú kus seba. Ale nie len dobrou kávou je človek živý, dbajú o životné prostredie, dôsledne recyklujú odpad a svoje nápoje servírujú do biorozložiteľných pohárov s vrchnákom, ktoré sú vďaka obsahu kukuričného škrobu plne kompostovateľné a veľmi sa tomu tešia.

Foodstock
Je veľa vecí, ktoré nám v živote robia radosť. Jednou z tých najobľúbenejších je tvorenie gastronomických konceptov, ktoré vedia pripraviť jedlo na najlepšej úrovni vo svojom segmente. Asi preto, že sa o tú radosť môžeme krásne podeliť s ostatnými. Tento rok sme si pre vás pripravili obľúbený falefel v špaldovej placke, ktorý je svojou jednoduchosťou, chrumkavosťou a čerstvosťou podmanivý do takej miery, že môže byť súčasťou vášho každodenného zdravého jedálnička. Novú gyozu, ktorej chuť je komponovaná pre naozajstných gurmánov. Chrumkavý sezam v kombinácií s jemným závojom hľuzovky, robia krásne garde šťavnatému pirôžku, ktorý je obalený v jemne sladkastej omáčke. Ak vám z času na čas prejde cez zúbky zelený sójový bôb, úsmevu sa proste nedá odolať. Ako bonus budú aj macerované čaje Gunpowder, mäta a Rooibos s ibištekom.

Glutenfreeaks
Bezlepkový bufet na kolesách, vhodný pre všetkých celiatikov, ponúkne bezlepkové placky, divinový bezlepkový burger a ďalšie bezlepkové produkty.

Goranga
Indickú kuchyňu predstaví Goranga, ktorá bude ponúkať ajurvédsku špecialitu zo zeleniny, dhalu a basmaty ryže - kitri, placku z kyslej kapusty - koftu, hareburgre, jemne sladko/pikantnú omáčku - čatný, šalát, ovocnú pochúťku - halvu, sezamku a iné sladké a slané pochutiny.

Herbert Sirupy
Herbert sirupy sú vyrábané ako čistý, prírodný produkt bez pridania abecedy — umelých esencií, sladidiel alebo éčok. Výrobcovia sa spoliehajú na prírodné konzervanty obsiahnuté v cukre a použitých ingredienciách. Každé ráno im príde zásielka čerstvého ovocia a byliniek, ktoré spracujú ešte v ten istý deň. Herbert si dáva záležať na kvalite a čerstvosti surovín, ktoré používajú. Na prípravu sirupov využívajú najmä lokálne zdroje, ale keďže radi experimentujú, rozhodli sa kombinovať tradíciu s exotikou. Cieľom Herbert sirupov je vytvoriť exkluzívny a sofistikovaný produkt, ktorý si vyžaduje špeciálnu prípravu a know-how.

Hiadlovec
Hiadlovec je nepasterizovaný zrejúci syr tylžského typu zrejúci v pivnici, vyrobený z mlieka dojníc plemena Braunvieh.

ChaCha Kombucha
Malá rodinná firma spod Tatier vyrába nealkoholický kvasený nápoj ChaCha Kombucha, ktorý vzniká fermentáciou osladeného čaju a kombuchovej kultúry. ChaCha Kombucha je nápoj plný energie, pripravovaný podľa tradičného postupu, bez akýchkoľvek úprav.

Nueva Via Cakes
Diana z Bratislavy začala s prípravo raw dezertov už ako 16 ročná. Po skončení strednej škol založila vlastnú značku Nueva Via Cakes, ktorá verí v dokonale splynutie chutí prirodzeným spôsobom bez pečenia, múky, rafinovaného cukru, umelých prísad a farbív. Všetky cupcaky, torty a bonbóny Nueva Via Cakes sú pripravované z exkluzívnych prírodných surovín, ktoré sú v raw a bio kvalite, plné minerálov a vitamínov. Aj malý kúsok uspokojí vašu chuť na sladké a dodá vám namiesto prázdnych kalórii zdravú a kvalitnú energiu do vášho dňa.

Paella Bar
Paella patrí medzi typické španielske jedlo ktorého hlavná ingrediencia je ryža. Pôvodná pochádza zo španielskeho mesta Valencia. V jej základnej forme sa tento pokrm objavil v chudobných oblastiach na juhu Španielska kde si ho pripravovali rybári na lodiach počas lovu. Paella sa pripravovala neskôr po celom území Španielska v rôznych prevedeniach ale hlavne na ohni v širokých ale plytkých panviciach. Na prípravu tohto lahodného jedla sa používa špeciálny druh guľatozrnnej ryže ktorá absorbuje viac chutí z používaných ingrediencií. Medzi typické druhy patrí mäsová paella valenciana, paella de marisco s morskými plodmi alebo vegetariánska verzia paella verduras. Tohto roku Paella Bar po prvý krát i na Drienku!

Pekáreň Projekt Život
Čerstvé, chutné, domáce výrobky prinesie Pekáreň Projekt Život, ktorú už poznáte z mnohých iných akcií. Andrejka a Paľo vám so svojim tímom ponúknu fantastické dobrotky všakovakej chuti. V ponuke budú mať slané, sladké, bezlepkové, pečivo, koláče, štrúdle, vianočky a všetko na čom sa dá pomaškrtiť.

Pizza Tabanda
V Busdriver stage nájdete taktiež občerstvenie a tým bude známa Pizza Tabanda, aby ste nemuseli odbiehať do Foodcourtu, môžete si dzobnúť pizzu rovno u Busdriverov.

Podymník Projekt Život
Čerstvé, v ručne vyrábanej hlinenej peci z chlebového cesta nad ohňom pečené slané koláče s vôňou po dyme bukového dreva, ktoré budú dostupné v kombinácii bryndzovo/slaninové, bryndzovo/klobásové a bryndzovo/nivové. Pre maškrtníkov nebude chýbať aj tvarohovo/marhuľový, ktorý si môžete vychutnuať spolu s vašou obľúbenou kávou.

Sigelsberg cider
Sigelsberg cider je fermentovaný nízkoalkoholický nápoj, vyrábaný z čerstvej jablčnej šťavy zo slovenských jabĺčok. Aby bol zdravý a zachoval si chuť a vôňu jabĺk, nie sú do neho pridávané nepotrebné chemické konzervanty a nie je pasterizovaný. Sigelsberg cider začala vyrábať rodinná firma zo Štiavnických Baní priamo na chalupe z nadbytočnej úrody jabĺk. Tieto jablká sami nazývajú samorasty, pretože neboli postrekované ani inak ošetrované viac než 20 rokov. Neskôr sa presunuli do Dunajskej Lužnej, kde pôsobia dodnes.

U Ovocníčkov
Príďte si pochutnať na osviežujúcich a zdravých smoothies, ktoré vám pripravia Viki, Juraj, Mišo Lesho a ich priatelia. Smútička budú z lahodného ovocia s pridanou mätou, medovkou, škoricou či zázvorom podľa priania. Viki a Juraj Nedorostovi sa pred 4 rokmi rozhodli, že si svojpomocne vybudujú ovocný permakultúrny sad a snažia sa o celoročné pestovanie ovocia a zeleniny (figy, hrozno, citrusy, paradajky, papriky atď.. Pri stavbe objektov na farme používajú rôzne recyklované materiály, vďaka čomu sú šetrnejší k životnému prostrediu.

Vegan Core Natural
Axel a Anton pre vás nachystajú originálne domáce žemle, strukovinové placky, polievku, pankáčmi overené pekelné krupobitie (alias vegánske halušky) a pred decká sladkosti ako koláče, krupičné a ovsené kaše.

WAFF ultimate sweetness
WAFF ultimate sweetness je street food s domácimi wafflami. Funguje od apríla 2016 a za krátky čas si vybudovala dobre meno na street food scéne, kde sa predstavila s wafflami, ktoré sú chrumkavé na povrchu a vláčne vo vnútri. Kristína pracujeme so sezónnymi potravinami a inovuje chute, preto sa na vás teší s jej letným menu.

ZdRAWá stRAWa
Paľo, rodený Bratislavčan momentálne žijúci pod Zoborom v Nitre, sa už pomaly 7 rokov stravuje ako vitarián a ponúka jeho výrobky aj širšiemu okoliu. Sušené semiačkové chlebíky a orechové musli zabalené v celofáne sú skvelou pochúťkou kedykoľvek príde hlad. Ani tento rok nebudú chýbať raw torty a ďalšie sladké pokušenia.